Brogårds ritten

Idag har jag vart så himla trött, seg, som om jag alldrig vaknar och bara vill gå och lägga mig igen, så har valt att inte gå ut denna helgen, rätt skönt faktiskt, bara ägnat mig åt hästarna, dock är det lite jobbigt med ibland, ska jag erkänna, Chiron är i högträning och har rätt bra kondis, men ridvägar finns det otroligt dåligt om här, finns 2 håll att rida åt, ett med grusväg en kort sväng på 20 min, och åt andra hållet bara asfalt och enstaka grusvägar, triist.. 
Jo vill man så kan man rida ca 30- 40 min till stranden med, men det går inte att rida i vattnet, pga stora stenblock, så man kan gå dit och ställa sig i vattnet sen rida hem igen, saknar tiden på Brogård nu :( där fanns det toppen ridvägar, och man kunde välja om man ville ta riktigt långa rundor med, och gallopp träna på stranden eller rida och bada med hästarna i vattnet.. glömde en väg till har jag ju med, och det är att rida runt kanterna på några åkrar där de klippt upp en gräsbana. 
Vill ha en transport, så hade man kunnat åka iväg och rida en långrunda vid brogård och rida i vatten, det hade nog piggat upp oss, och att få rida med andra med på en långrunda.
 
2/5 timme tar det att rida denna runda, en del av rundan fick jag inte med på kartan, i denna runda rider man en bit på en travslinga och sen över en stenbro, och in i en vacker bokskog med fin miljö att rida i, och väl framme vid stranden kan man rida ända bort till långasand och vidare till ett stopp, med berg, sen tillbaka och över ån till brogårds strand och genom skogen där och in på ängarna och hem, fantatiskt att paddla även i sueån, och att ta med fika och paddla ut i havet en sväng med. På den tiden hade vi även med oss en annnan ryttare som brukade rida med oss på sin ardenner, och ibland mötte jag upp med ryttare på andra sidan ån och red långrundor med dem på Chiron, det var tider det.. :/
Start sida / Fram sida | | Kommentera |
Upp